/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Cu vestă antiglonț, Gheorghii Orlov, cunoscut și ca Nazaruc, extrădat în Republica Moldova

missing
14 decembrie 2020, ora 17:23

Gheorghii Orlov, cunoscut și sub numele Nazaruc, a fost extrădat astăzi din regiunea Odessa în Republica Moldova. 

„Ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei cu suportul ofițerilor Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, în colaborare cu Centrul cooperare poliţienească internaţională și procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale  (PCCOCS) au realizat procedura de extrădare a  cetățeanului Nazaruc, Gheorghii Orlov.

Acesta era anunțat în căutare de Interpol și având pe numele său mandat de arest, a fugit în Ucraina. Totodată, Potrivit unii comunicat MAI, pe teritoriul Ucrainei acesta folosea cetățenia Federației Ruse.

Bărbatul a fost reținut pe 29 noiembrie curent în Ucraina.

Amintim că anterior, după ce a fost suspendată ședința Parlamentului, când urma să fie examinată moțiunea de cenzură împotriva ministrului de Interne, Pavel Voicu, deputatul PAS Igor Grosu a declarat că acesta ar fi trebuit să dea explicații despre cum o persoană dată în căutare internațională a reușit să ajungă Republica Moldova, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, și a ieșit din țară, fără ca să fie reținută, refindu-se la Nazaruc.

Tot atunci, și deputatul PDM Alexandru Jizdan a spus că ministrul de Interne trebuia să explice despre intrarea în țară a acestei persoane. „Ne-am trezit că unii lideri criminali erau decorați, alții lideri criminale au fost absolviți de urmărire penală, iar unii, în preajma alegerilor parlamentare, în pofida faptului că erau în căutare au internațională, au intrat în republica MOldova nestingherit și, în ziua alegerilor, alături de alți lideri ai grupărilor criminale stăteau în restaurante din nordul țării”, a precizat Jizdan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram