Încă o victorie importantă pentru singurul rugbist moldovean, care evoluează la cel mai înalt nivel. Este vorba despre Andrei Mahu, jucător la o echipă din prima ligă engleză, care a debutat cu dreptul în cupele europene. Formația sa a obținut o victorie la scor mare, iar după meci, în vestiar a fost o sărbătoare de zile mari.

London Irish, echipa lui Andrei Mahu, a început senzațional sezonul de Challenge Cup, care, în rugby, este omologul Ligii Europa din fotbal. În primul meci, britanicii s-au impus cu o diferență uriașă, în fața francezilor de la Agen. A fost 34 la 8.

În lipsa multor jucători importanți, epuizați după ultimul meci din campionat, Andrei a fost nevoit să preia inițiativa în propriile mâini.

ANDREI MAHU, JUCĂTOR LONDON IRISH: „Antrenorul a decis să dea mai mult șansa băieților din academie. Cu toate că am rămas numai eu în echipa de start, față de etapa trecută. Am rămas numai eu pe teren, în rest au fost schimbați toți jucătorii. Puțin neașteptat, noi nu eram favoriți nici pe departe, însă am câștigat cu un bonus”.

Următorul meci, Mahu și gașca îl vor avea la fel în Challenge Cup, contra altei echipe din Franța – Section Paloise. În campionatul Angliei, după trei etape, London Irish ocupă locul 7.

REPORTER: ALEX MACOVEI

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!