/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Ar fi încercat să mituiască poliţiştii români cu 400 de dolari. Un șofer din Republica Moldova, reţinut

missing
15 decembrie 2020, ora 18:53

Şoferul unui autotren, un cetăţean din Republica Moldova care ar fi încercat să mituiască doi poliţişti din municipiul Călăraşi, România, pentru a nu i se întocmi dosar penal, a fost reţinut pentru dare de mită şi sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție (DGA), transmite agerpres.ro. 

DGA a fost sesizată în acest caz de doi agenţi de poliţie rutieră care l-au oprit în trafic pe bărbat, în municipiul Călăraşi, în timp ce acesta conducea un autotren a cărui masă maximă autorizată nu permitea accesul în oraş.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, agenţii de poliţie i-au solicitat permisiunea testării cu aparatul etilotest, solicitare refuzată, ca şi cea ulterioară, de recoltare a mostrelor biologice de sânge, la spital. În acest condiţii, conducătorul auto a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Călăraşi – Biroul Rutier, în vederea întocmirii dosarului penal sub aspectul săvârşirii faptei de sustragere de la prelevare de mostre biologice”, se precizează în comunicatul citat.

Bărbatul ar fi încercat în mod repetat să ofere suma de 400 de dolari poliţiştilor, însă aceştia l-au refuzat.

În cauză, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi a dispus reţinerea pentru 24 de ore a cetăţeanului moldovean şi cercetarea penală a acestuia pentru infracţiunile de dare de mită şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram