/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cine ar putea ocupa fotoliul de deputat în locul lui Vladimir Golovatiuc în Parlament

missing
15 decembrie 2020, ora 08:45

Grigorii Uzun ar putea face parte din fracțiunea PSRM, după ce deputatul socialist Vladimir Golovatiuc a fost înaintat pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Rusia. 

Acesta este numărul 37 în lista de candidați ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, are 32 de ani și este originar din orașul Vulcănești.

În 1999, s-a mutat cu traiul în Federația Rusă, unde părinții săi se aflau la muncă. Acolo a terminat școala, iar ulterior Universitatea tehnică de stat din orașul Omsk. Ulterior, a revenit în Republica Moldova, iar la alegerile prezidențiale din 2016 a fost „persoană de încredere” a concurentului electoral Igor Dodon, în acel moment lider al PSRM. În ianuarie 2017, Grigorii Uzun a devenit deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG), după ce a fost ales pe circumscripția Vulcănești, scrie Moldova Curată.

Conform informațiilor din declarația cu privire la venituri și proprietăți depusă în decembrie 2018, Grigorii Uzun a avut, în ultimii doi ani, venituri de 38,5 milioane de ruble rusești. Acesta a mai indicat, la capitolul bunuri mobile din declarație, șase camioane „Kamaz” care valorează, împreună, peste 21 de milioane de ruble rusești (5,4 milioane lei). Totodată, Uzun a trecut în declarația de avere și două mașini de teren: o Toyota Hilux cu o valoare de 1,65 milioane de ruble (427 mii de lei) și o Toyota Land Cruiser cumpărată nouă, în 2017, cu 1,44 milioane de lei.

Comisia politică externă și integrare europeană a avizat, în ședința de ieri, candidatura lui Vladimir Golovatiuc în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Rusia.

Amintim că fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat săptămâna trecută, în urma scandalului cu anabolizante.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram