Grigorii Uzun ar putea face parte din fracțiunea PSRM, după ce deputatul socialist Vladimir Golovatiuc a fost înaintat pentru funcția de ambasador al Republicii Moldova în Rusia. 

Acesta este numărul 37 în lista de candidați ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, are 32 de ani și este originar din orașul Vulcănești.

În 1999, s-a mutat cu traiul în Federația Rusă, unde părinții săi se aflau la muncă. Acolo a terminat școala, iar ulterior Universitatea tehnică de stat din orașul Omsk. Ulterior, a revenit în Republica Moldova, iar la alegerile prezidențiale din 2016 a fost „persoană de încredere” a concurentului electoral Igor Dodon, în acel moment lider al PSRM. În ianuarie 2017, Grigorii Uzun a devenit deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG), după ce a fost ales pe circumscripția Vulcănești, scrie Moldova Curată.

Conform informațiilor din declarația cu privire la venituri și proprietăți depusă în decembrie 2018, Grigorii Uzun a avut, în ultimii doi ani, venituri de 38,5 milioane de ruble rusești. Acesta a mai indicat, la capitolul bunuri mobile din declarație, șase camioane „Kamaz” care valorează, împreună, peste 21 de milioane de ruble rusești (5,4 milioane lei). Totodată, Uzun a trecut în declarația de avere și două mașini de teren: o Toyota Hilux cu o valoare de 1,65 milioane de ruble (427 mii de lei) și o Toyota Land Cruiser cumpărată nouă, în 2017, cu 1,44 milioane de lei.

Comisia politică externă și integrare europeană a avizat, în ședința de ieri, candidatura lui Vladimir Golovatiuc în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Rusia.

Amintim că fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat săptămâna trecută, în urma scandalului cu anabolizante.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!