Update 14:50 // În semn de protest agricultorii au blocat bulevardul Ștefan cel Mare. Fermierii au vrut să discute cu conducerea Guvernului, însă nimeni nu a ieșit pentru a iniția un dialog.

Protestatarii spun că vor continua să manifeste și vor reveni joi în PMAN, acolo unde au lăsat tehnica agricolă.

„Vom reacţiona prompt şi în conformitate cu legislaţia, pentru a preveni şi combate oricare comportament şi acţiuni care au scopul destabilizării situaţiei şi ordinii de drept. Informăm că toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației sunt înregistrate și documentate conform legislației”, spun reprezentanții Poliției Republicii Moldova.

***

Update 13:30 // Cordoane de polițiști la intrările în clădirea Guvernului. Fermierii încearcă să aibă discuții cu reprezentanții instituției, însă accesul le este restricționat.

***

Update 13:14 // Fermierii încearcă să intre în clădirea Guvernului, însă intrarea este îngrădită. Pe scările instituției sunt zeci de polițiști, care au format un cordon.

În fața Guvernului fermierii, care scandează „Rușine”, cer demisia Guvernului.

***

Agricultorii continuă să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale, fiind nemulțumiți de atitudinea autorităților față de problemele cu care se confruntă. 

Fermierii solicită să discute în aceste clipe cu premierul Ion Chicu.

„Noi vrem să obținem drepturile noastre. O să luptăm și în continuare”, a spus un agricultor.

Agricultorii protestează deja de câteva zile în fața Guvernului. Mai mult de o săptămână în Piața Marii Adunări Naționale au fost aduse mai multe tractoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!