/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Fermierii nu renunță la proteste. Tehnica agricolă rămâne în continuare în PMAN. Când va fi următoarea manifestație

missing
15 decembrie 2020, ora 14:55

Update 14:50 // În semn de protest agricultorii au blocat bulevardul Ștefan cel Mare. Fermierii au vrut să discute cu conducerea Guvernului, însă nimeni nu a ieșit pentru a iniția un dialog.

Protestatarii spun că vor continua să manifeste și vor reveni joi în PMAN, acolo unde au lăsat tehnica agricolă.

„Vom reacţiona prompt şi în conformitate cu legislaţia, pentru a preveni şi combate oricare comportament şi acţiuni care au scopul destabilizării situaţiei şi ordinii de drept. Informăm că toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației sunt înregistrate și documentate conform legislației”, spun reprezentanții Poliției Republicii Moldova.

***

Update 13:30 // Cordoane de polițiști la intrările în clădirea Guvernului. Fermierii încearcă să aibă discuții cu reprezentanții instituției, însă accesul le este restricționat.

***

Update 13:14 // Fermierii încearcă să intre în clădirea Guvernului, însă intrarea este îngrădită. Pe scările instituției sunt zeci de polițiști, care au format un cordon.

În fața Guvernului fermierii, care scandează „Rușine”, cer demisia Guvernului.

***

Agricultorii continuă să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale, fiind nemulțumiți de atitudinea autorităților față de problemele cu care se confruntă. 

Fermierii solicită să discute în aceste clipe cu premierul Ion Chicu.

„Noi vrem să obținem drepturile noastre. O să luptăm și în continuare”, a spus un agricultor.

Agricultorii protestează deja de câteva zile în fața Guvernului. Mai mult de o săptămână în Piața Marii Adunări Naționale au fost aduse mai multe tractoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram