Șapte persoane au primit ajutor medical după ce s-au ales cu hipotermii. Cazurile de hipotermie de gradul I-II au fost înregistrate în municipiul Chișinău și în raioanele Cimișlia, Călărași și Drochia.

După acordarea asistenței medicale de urgență, șase pacienți au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar.

Totodată, în perioada în perioada 7 – 13 decembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 15 486 de solicitări. În urma unor situații de risc, la instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 5589 pacienți, dintre care 4933 maturi și 656 copii.

Serviciul de Urgență a fost solicitat cel mai des de către persoanele cu urgențe respiratorii – 4397 solicitări, inclusiv 1679 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute.

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 2919 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 39 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1921 de cazuri, dintre care 205 de accidente vasculare cerebrale.

Medicii au intervenit pentru a acorda ajutor pentru 46 pacienți traumatizați în accidente rutiere produse pe traseele țării. Ulterior, 40 persoane au fost transportați la spital.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!