Actualul Secretar al Apărării din administrația Trump, Christopher Miller, este unul dintre primii americani care se vaccinează împotriva coronavirusului. Șeful Pentagonului a primit vaccinul public, în fața camerelor de filmat pentru a încuraja publicului să se vaccineze și să se protejeze în fața bolii care a ucis deja peste 300.000 de americani, scrie digi24.ro.

Secretarul interimar al Apărării a fost filmat și fotografiat pe tot parcursul procedurii care a avut loc la spitalul militar Walter Reed din capitala federală Washington DC.

„Asta e tot!? Păi, chiar nu doare deloc!” a glumit şeful Pentagonului, Christopher Miller, în timp ce era vaccinat.

Pentagonul a anunţat săptămâna trecută că deşi primele doze ale vaccinului sunt destinate în primul rând personalului medical militar, ministrul şi ofiţerii de rang înalt ai armatei americane se vor oferi voluntari pentru a fi vaccinaţi, într-un mod cât mai public, pentru a transmite mesajul eficacităţii şi siguranţei vaccinului. Pe lângă Christopher Miller, adjunctul său, David Norquist, şeful statului major Mark Milley, precum şi toţi generalii din statul major urmează să fie vaccinaţi.

Anterior, și Casa Albă anunțase că principalii membri ai administrației Trump urmează să fie printre primele persoane vaccinate cu serul Pfizer-BioNTech, aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente americană duminică. Președintele Donald Trump s-a răzgândit, însă, și a anunțat că a cerut „ajustarea” programului pentru ca vaccinarea la Casa Albă să aibă loc doar în cazurile în care este foarte necesară.

Această campanie de vaccinare, cea mai mare din istoria SUA, vizează iniţial persoanele cele mai expuse infectării: îngrijitorii medicali şi cei care locuiesc în căminele de bătrâni.

Aproximativ trei milioane de doze urmează să fie distribuite până miercuri. Intenţia este aceea de a vaccina aproximativ 20 de milioane de americani până la sfârşitul lunii decembrie şi 100 de milioane până la sfârşitul lunii martie 2021. SUA au depăşit pragul de 300.000 de persoane care au decedat ca urmare a bolii provocate de noul coronavirus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!