/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Scandal la Lăpușna. Primarul și angajații au fost dați afară 

missing
15 decembrie 2020, ora 20:28

Scandal la Lăpușna, Hâncești. Angajații administrației publice locale, în frunte cu primarul, au rămas pe drumuri, după ce un agent economic a cumpărat spatiul, unde își avea sediul Primăria. Azi dimineață, funcționarii publici nu au mai fost lăsați să intre în sediul Primăriei de către agenții de pază ai firmei care a intrat în posesia clădirii. În semn de protest, primarul s-a blocat în cabinetul sau și a spus că nu cedează.

„- Afară chiar acum. – Voi afară bandiților. – Ți-ai luat mănușile și ciorapii și ieși afară. – O să ieși că ați ocupat ilegal spațiul. Nu o să es. De ce nu semnează contracte de arendă?”

Scandalul a pornit de dimineață, pe la ora 7, spune primarul Ion Chiosa. Acesta susține că a primit, ieri, o înștiințare judecătorească, în care i se cerea să părăsească sediul. Așa că a venit la muncă la ora 6, iar în scurt timp, s-a pomenit cu agenții de pază și executorul judecătoresc la ușă.

„- Ce zici, ești bărbat ori ce ești? – Da. – Ai primit contractul de arenă să-l semnezi?”

Ion Chiosa spune că angajaților nu li s-a permis să vina la muncă, fiind încuiate porțile, iar ușile birourilor au fost sigilate.

ION CHIOSA, PRIMAR LĂPUȘNA: „Suntem numai în Primărie vreo 10 angajați. Nu ne închipuim cum o să lucrăm, dar cred că statul nu o să ne lase. Noi ne-am adresat și la Procuratură, la judecătorie, o să scrim o scrisoare Guvernului, Președinției.”

Primarul susține că spațiul în care se află momentan sediul administrației publice locale ar fi fost privatizat ilegal de un fost președinte de sovhoz pe nume Vasile Munteanu, care ulterior l-ar fi vândut unui agent economic.

ION CHIOSA, PRIMAR LĂPUȘNA: „Clădirea dată și încă câteva obiecte… O decizie abrogată de Consiliul local.”

Contactat de TV8, Vasile Munteanu, fost președinte de sovhoz în satul Lăpușna, dar și fost consilier local, susține că a devenit în mod legal proprietar al acestui teren și al acestui sediu și că ar avea toate documentele care confirmă acest lucru. Mai mult decât atât, el spune că i-a propus primarului să cumpere ori să arendeze clădirea, însă ultimul ar fi refuzat.

„Eu am propus să o cumpere ori să o ia în chirie.”

Acum, terenul a ajuns în proprietatea unui agent economic din localitate, care a cumpărat spațiul cu 600 de mii de lei.

„De nenumărate ori au fost preîntâmpinați, de un an de zile le propune să încheiem contract de locațiune. Domnul primar nu a acceptat. El nu plătește, stă în imobil străin, cum așa?”

Primarul de Lăpușna ne-a mai spus că, din cauza acestui conflict, activitate Primăriei este paralizată. Abia lunea viitoare v-a fi organizat consiliul local, într-o sală de banchete din sat, unde se va discuta acestă problemă.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Ghenadie STOIANOV

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram