/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Soția se afla la volan? Răsturnare de situație în cazul polițistului surprins beat în mașină

missing
15 decembrie 2020, ora 20:34

Răsturnare de situație în cazul polițistului care acum un an a fost surprins, de un martor, aflându-se beat în mașină. În timp ce martorul susține că omul legii era la volan, tot el lovind o mașină parcată în curte, persoana acuzată a declarat în instanță că automobilul era condus de soția sa. Prima instanță i-a dat câștig de cauză, iar acum dosarul se judecă la Curtea de Apel Chișinău. Ședința de azi a fost amânată cu două luni, la solicitarea polițistului, care între timp a fost dat afară.

„Cheile pentru ce am scos? Să nu ucizi oamenii, iată pentru ce. Gata, liniștește-te, ai ajuns”.

Cazul a avut loc acum un an, pe o stradă din sectorul Ciocana al Capitalei. Momentul a fost surprins de un martor și postat pe o rețea socială. Tot el a fost cel care a chemat ulterior inspectorii de patrulare.

„Poate cereți actele lui de conducere dacă are, că el spune că nu le are. A lovit mașina și a parcat o acolo. Cu asta a lovit o pe asta și a plect. Eu am alergat după el. Eu am sunat la poliție”.

Deși martorul susține că în mașină nu se afla decât omul legii, care ceva mai devreme accidentase un alt automobil parcat, omul legii a declarat în instanță că la volan se afla soția sa.

SERGIU NEGARĂ, MARTORUL INCIDENTULUI: „A venit o altă persoană care aparent s-a identificat ca fiind soția. Am văzut că vorbește cu polițiștii care erau acolo, cu mine personal absolut deloc nu a discutat. Evident, din câte am declarat și spus acum, nu era ea la fața locului și nici în automobil când s-a propus accidentul”.

Contactat de TV8, agentul constatator ne-a spus că a pledat în instanță pe faptul că l-a volan s-ar fi aflat polițistul, dar poziția avocatului său a fost alta. Anume aceasta a fost luată în calcul de instanța de judecată, care a stabilit că femeia conducea automobilul în momentul accidentului. Decizia a fost ulterior contestată de agentul constatator la Curtea de Apel. Azi urma să aibă loc o nouă ședință de judecată, dar a fost amânată pentru luna februarie.

Nu am reușit să vorbim cu polițistul vizat în acest caz, însă, în decizia instanței, se menționează că acesta pledează că în seara cu pricina s-ar fi aflat în oraș și și-a chemat soția să-l aducă acasă. În drum, aceasta a și accidentat un automobil, parcat pe marginea drumului. Atunci, în urma testării alcoolscopice, s-a constatat că polițistul avea 1.24 de mg pe litru de alcool pur în aerul expirat. A fost inițiată și o anchetă de serviciu, polițistul fiind eliberat din serviciu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram