O angajată a Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice din Chișinău a fost reţinută într-un dosar de corupere pasivă. Funcţionara a fost denunţată după ce ar fi cerut 18 000 de lei mită de la o locuitoare a capitalei.

Operaţiunea de reţinere s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei securitate internă a Agenţiei Servicii Publice.

„Angajata ASP i-ar fi cerut declarantei 18 000 de lei mită pentru a face unele modificări în actele cadastrale ale bunului imobil ce îi aparţinea denunţătoarei. Deşi prestarea acestui serviciu intra în obligaţiunile funcţionale ale bănuitei, aceasta ar fi pretins mită pentru a nu tergiversa executarea modificărilor”, se arată într-un comunicat.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală privind coruperea pasivă.

Funcţionara a fost reţinută în flagrant în timp ce primea ultima tranşă de bani – 8000 de lei, transmişi sub controlul CNA, prima tranşă de 10 000 de lei fiind primită anterior. În prezent, aceasta se află în izolatorul CNA şi este reţinută pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la zece ani de închisoare cu amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!