/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

A cerut mită de 18 mii de lei. O angajată a Agenției Servicii Publice din Chișinău, în izolator pentru 72 de ore 

16 decembrie 2020, ora 10:00

O angajată a Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice din Chișinău a fost reţinută într-un dosar de corupere pasivă. Funcţionara a fost denunţată după ce ar fi cerut 18 000 de lei mită de la o locuitoare a capitalei.

Operaţiunea de reţinere s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei securitate internă a Agenţiei Servicii Publice.

„Angajata ASP i-ar fi cerut declarantei 18 000 de lei mită pentru a face unele modificări în actele cadastrale ale bunului imobil ce îi aparţinea denunţătoarei. Deşi prestarea acestui serviciu intra în obligaţiunile funcţionale ale bănuitei, aceasta ar fi pretins mită pentru a nu tergiversa executarea modificărilor”, se arată într-un comunicat.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală privind coruperea pasivă.

Funcţionara a fost reţinută în flagrant în timp ce primea ultima tranşă de bani – 8000 de lei, transmişi sub controlul CNA, prima tranşă de 10 000 de lei fiind primită anterior. În prezent, aceasta se află în izolatorul CNA şi este reţinută pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la zece ani de închisoare cu amendă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram