Cinci cetățeni străini străini au fost reținuți și obligați să părăsească Moldova. Aceștia lucrau ilegal în construcții, potrivit Biroului migrație și azil (BMA).

Recent, ofițerii BMA au organizat măsuri pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor în municipiul Chișinău. Astfel, au fost depistați cinci străini originari din statele UE, care desfășurau activitate de muncă în lipsa actelor permisive emise de către autoritatea competentă pentru străini, manifestată prin lucrări de construcție.

„Străinii au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 15 000 lei și au fost obligați să părăsească teritoriului țării în termen de 10 zile, cu aplicarea interdicției de intrare pentru o perioadă de 3 ani.Totodată, a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 37 500 lei persoana juridică pentru angajarea ilegală în câmpul muncii a străinilor”, se arată într-un comunicat al BMA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!