Pe 24 decembrie, la Palatul Republicii va avea loc ceremonia de învestitură a Preşedintei alese a Republicii Moldova, Maia Sandu. Președinția a venit cu mai multe specificări cum va decurge ceremonia.

Astfel, programul evenimentului festiv va conține următoarele acțiuni oficiale:

11.00 – ședinţa solemnă comună a Parlamentului Republicii Moldova şi Curţii Constituţionale. Depunerea Jurământului Constituţional,  care va avea loc la Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16;

12.00 – depunerea de flori la monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt;

12.15 – transmiterea puterii de către Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, al cărui mandat a expirat, Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Ceremonial militar-protocolar.

Amintim că, pe 1 și 15 noiembrie în Republica Moldova au avut loc alegeri prezidențiale. În urma celui de-al doilea scrutin, Maia Sandu a acumulat 57,71 % din totalul de voturi.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!