/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Doi români au fost înjunghiați în Franța. Atacatorul este acuzat de tentativă de asasinat din cauza „rasei, etniei sau religiei”

16 decembrie 2020, ora 08:36

Un bărbat cu probleme psihice, din Franța, este acuzat de tentativă de asasinat într-un orășel din suburbia Parisului, din cauza „rasei, etniei sau religiei”, după ce a înjunghiat trei persoane, două dintre ele români de etnie romă, care sunt internate, marți, la terapie intensivă.

Bărbatul care suferă de probleme psihice este bănuit că a înjunghiat, sâmbătă, trei persoane, dintre care două de origine română, la Antony, în Franța, scrie lefigaro.fr.

Francezul este acuzat pentru tentativa de asasinat „din cauza rasei, etniei sau religiei”, spun, marți, reprezentanții Parchetul de la Nanterre.

Circumstanța rasismului a fost luată în calcul deoarece bărbatul „și-a explicat acțiunea prin originea victimelor”, romi în cazul de față, a precizat procuratura pentru AFP, informează Mediafax.

Sâmbătă seara, un bărbat a rănit grav două femei și un tânăr cu un cuțit, în Antony (Hautes-de-Seine), un oraș cu peste 60.000 de locuitori, situat în suburbiile sudice ale Parisului.

Potrivit surselor din poliție, citate de lefigaro.fr, respondentul are tulburări psihologice semnificative de tip schizofrenic.

Două dintre victime au fost de origine română, potrivit procuraturii. Este vorba de un tînăr de 19 de ani și o femeie, a cărei identitate nu a fost cunoscută și care se afla încă în terapie intensivă marți.

A treia victimă, în vârstă de 59 de ani, este încă spitalizată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram