/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Maia Sandu, despre protestul agricultorilor: Problemele lor sunt problemele noastre

16 decembrie 2020, ora 18:27

Președinta aleasă Maia Sandu a condamnat și și-a exprimat regretul pentru violențele din partea oamenilor legii asupra agricultorilor, care au protestat cu tehnica agricolă pe 16 decembrie în fața Parlamentului. 

Maia Sandu a scris pe rețelele sociale că supărarea agricultorilor este de înțeles, mai ales că, potrivit ei, Guvernul nu a făcut nimic să le dea o mână de ajutor în timp de criză. Președinta aleasă este de părere că agricultorii cer lucruri firești, iar incapacitatea Executivului de a-i asculta și de a le oferi sprijin, potrivit ei, confirmă necesitatea ca acest Guvern să plece în demisie.

„Solicitările agricultorilor trebuie auzite și îndeplinite… Demisia Guvernului și anticipatele sunt unica modalitate prin care poate fi restaurată voința poporului. Îmi exprim regretul cu privire la violențele asupra agricultorilor protestatari. Sunt convinsă că agricultorii merită o discuție respectuoasă, nu un comportament agresiv și dușmănos. Problemele agricultorilor sunt problemele noastre, ale tuturor. Rog poliția să dea dovadă de calm și respect la orice protest organizat de acum înainte”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Platformei DA și Partidului Democrat au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

/VIDEO/ Fermierii vor protesta și mâine. După negocierile din Parlament, agricultorilor li s-a promis că TVA-ul nu va fi majorat 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram