Reprezentanții fermierilor discută în aceste clipe cu mai mulți deputați din Parlament. La discuții au venit deputați din partea Platformei DA, PAS, Grupul Pro Moldova și PDM.

UPDATE. 13:30. Reprezentanții fermierilor anunță că nu vor păsări clădirea Parlamentului până ce nu se văd cu comisia Buget și Finanțe care să aprobe modificările la proiectul bugetului privind acordarea compensațiilor agricultorilor. De asemenea, aceștia solicită ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu să fie examinată astăzi, miercuri, 16 decembrie.

UPDATE 12:52. La mai bine de jumătate de oră de când au început negocierile cu fermierii s-a alăturat și deputatul din partea Partidului Șor Vladimir Vitic.

UPDATE 12:40. Fermierii cer întrunirea Comisia Economie, pentru a fi discutate solicitările înaintate, printre care și revizuirea mai multor amendamente privind domeniul agricol.

„Noi am protestat pașnic, pașnic. Cât se poate de protestat”, a menționat un fermier, adăugând că nu au fost auziți până acum.

Precizăm că Guvernul a decis ca propunerile aferente modificării regimul TVA în agricultură prin aplicarea unei cote reduse a TVA pentru îngrășăminte și fertilizanți, propunerea se susține parțial prin amânarea implementării prevederilor și intrarea acestora în vigoare la data de 1 iulie 2021.

UPDATE. 12:30. La masa negocierilor s-a alăturat și un deputat socialist.

Agricultorii doresc sa discute cu fracțiunile parlamentare. Sa se asigure ca Parlamentul accepta revendicările – TVA si compensațiile. Deocamdată lipsesc fracțiunile care constituie majoritatea parlamentara – PSRM si SOR și „Pentru Moldova”.

Agricultorii au venit cu tractoarele în fața legislativului, iar unii dintre ei au urcat tehnica chiar pe scările din fața clădirii. Forțele de ordine au format un cordon între protestatari și forțele de ordine s-au produs îmbrânceli.

Ulterior, în fața manifestanților a venit deputatul PAS Mihai Popșoi, care a invitat reprezentanții agricultorilor la discuții cu fracțiunile parlamentare și a anunțat că strâng semnături pentru a înainta moțiune de cenzură Guvernului Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!