/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Fermierii anunță că nu vor părăsi clădirea Parlamentului până ce comisia Buget și Finanțe nu examinează modificările propuse la legea Bugetului

missing
16 decembrie 2020, ora 13:34

Reprezentanții fermierilor discută în aceste clipe cu mai mulți deputați din Parlament. La discuții au venit deputați din partea Platformei DA, PAS, Grupul Pro Moldova și PDM.

UPDATE. 13:30. Reprezentanții fermierilor anunță că nu vor păsări clădirea Parlamentului până ce nu se văd cu comisia Buget și Finanțe care să aprobe modificările la proiectul bugetului privind acordarea compensațiilor agricultorilor. De asemenea, aceștia solicită ca moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu să fie examinată astăzi, miercuri, 16 decembrie.

UPDATE 12:52. La mai bine de jumătate de oră de când au început negocierile cu fermierii s-a alăturat și deputatul din partea Partidului Șor Vladimir Vitic.

UPDATE 12:40. Fermierii cer întrunirea Comisia Economie, pentru a fi discutate solicitările înaintate, printre care și revizuirea mai multor amendamente privind domeniul agricol.

„Noi am protestat pașnic, pașnic. Cât se poate de protestat”, a menționat un fermier, adăugând că nu au fost auziți până acum.

Precizăm că Guvernul a decis ca propunerile aferente modificării regimul TVA în agricultură prin aplicarea unei cote reduse a TVA pentru îngrășăminte și fertilizanți, propunerea se susține parțial prin amânarea implementării prevederilor și intrarea acestora în vigoare la data de 1 iulie 2021.

UPDATE. 12:30. La masa negocierilor s-a alăturat și un deputat socialist.

Agricultorii doresc sa discute cu fracțiunile parlamentare. Sa se asigure ca Parlamentul accepta revendicările – TVA si compensațiile. Deocamdată lipsesc fracțiunile care constituie majoritatea parlamentara – PSRM si SOR și „Pentru Moldova”.

Agricultorii au venit cu tractoarele în fața legislativului, iar unii dintre ei au urcat tehnica chiar pe scările din fața clădirii. Forțele de ordine au format un cordon între protestatari și forțele de ordine s-au produs îmbrânceli.

Ulterior, în fața manifestanților a venit deputatul PAS Mihai Popșoi, care a invitat reprezentanții agricultorilor la discuții cu fracțiunile parlamentare și a anunțat că strâng semnături pentru a înainta moțiune de cenzură Guvernului Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram