/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Autoizolarea, obligatorie pentru moldovenii care merg în România. R. Moldova, în lista țărilor cu risc epidemiologic sporit

17 decembrie 2020, ora 16:40

Guvernul României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar Republica Moldova se regăsește printre aceste state. În aceste condiții, călătorii, care se întorc din aceste țări, trebuie să intre în izolare.

De pe lista țărilor cu risc epidemiologic a fost scoasă Italia. Astfel, cei care se întorc în țară de sărbători nu mai sunt obligați să stea în carantină sau izolare. Autoritățile precizează că măsura se aplică imediat.

Pe listă a mai fost adăugat și Turcia. În cazul acestor țări, măsura se aplică în 24 de ore de la publicarea listei, notează Digi 24.

Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în autoizolare 14 zile. Aceștia pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a opt a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Persoanele care au avut însă COVID-19 în ultimele 90 de zile nu mai sunt obligate să stea în carantină.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram