Guvernul României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar Republica Moldova se regăsește printre aceste state. În aceste condiții, călătorii, care se întorc din aceste țări, trebuie să intre în izolare.

De pe lista țărilor cu risc epidemiologic a fost scoasă Italia. Astfel, cei care se întorc în țară de sărbători nu mai sunt obligați să stea în carantină sau izolare. Autoritățile precizează că măsura se aplică imediat.

Pe listă a mai fost adăugat și Turcia. În cazul acestor țări, măsura se aplică în 24 de ore de la publicarea listei, notează Digi 24.

Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în autoizolare 14 zile. Aceștia pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a opt a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Persoanele care au avut însă COVID-19 în ultimele 90 de zile nu mai sunt obligate să stea în carantină.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!