După ce în seara zilei de 16 decembrie alături de deputații socialiști, deputații din Platforma „Pentru Moldova” au votat proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, joi, aceștia au anunțat că au depus un amendament la proiectul dat prin care au propus anularea majorării cotei TVA în agricultură.

„Liniuța a cincea și a șasea cu textul 8% se substituie cu 12%” se abrogă”, se arată în amendamentul transmis de deputații Platformei „Pentru Moldova” președintelui Comisiei pentru economie, buget și finanțe a Parlamentului.

Într-un comunicat de presă, deputații platformei susțin că „abrogarea acestor modificări propuse de Guvern este una dintre principalele cerințe ale agricultorilor care au protestat în ultimele zile, fiind îngrijorați că vor fi afectați din cauza majorării respective”.

Precizăm că proiectele politicii bugetar fiscale și proiectele de bugete au fost votate în două lecturi, fără dezbateri de deputații PSRM și cei din Platforma Pentru Moldova în seara zilei de 16 decembrie. Proiectele au fost votate în timp ce în fața Legislativului se desfășura un protest al agricultorilor, iar deputații din opoziție lipseau din sală.

Ulterior, reprezentanți ai PAS, Platformei DA și PDM au declarat că nu au fost informați că în ședința Parlamentului din 16 decembrie urmau să fie examinate proiectele privind politica bugetar fiscală și cele privind bugetul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!