În urma acțiunilor de protest organizate miercuri în centrul Chișinăului, Ministerul Afacerilor Interne informează că patru angajați ai Inspectoratului General de Carabinieri au avut de suferit din cauza altercațiilor au fost internați în spital.

„Angajații MAI au primit primul ajutor medical la Institutul Medicină de urgență, după care au fost internați în Spitalul Ministerului Afacerilor Interne cu traumatisme asociate cu gradul de gravitate diferit. Starea lor la moment este stabilă și vor continua tratamentul sub supravegherea medicilor”, se arată în comunicatul remis presei.

Tot acolo, MAI condamnă acțiunile agresive ale unor participanți la evenimentele de protest și reiterează despre faptul că pentru nesubordonarea dispoziției sau cererilor legitime ale angajaților instituțiilor de ocrotire a normelor de drept și pentru ultragierea, amenințarea cu vătămarea integrității corporale sau sănătății persoanei cu funcții de răspundere Codul penal presupune sancțiuni aspre.

Pe faptul încălcărilor admise de către participanții la protest, a fost inițiat un proces penal conform art.287 alin. (3) și 349 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova , iar pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulației rutiere au fost pornite mai multe proceduri contravenționale.

Totodată, MAI menționează că carabinierii și polițiștii antrenați în asigurarea ordinii publice la protestul de ieri, din fața Parlamentului nu au aplicat mijloace speciale împotriva reprezentanților mass-media, mai exact aceștia se aflau în misiune de serviciu în mijlocul acestor acțiuni și asta presupune inclusiv riscurile la care se supun jurnaliștii în momentul documentării unor fapte. Astfel regretăm faptul că unii reporteri au avut de suferit fiind alături de protestatari în momentul aplicării gazelor lacrimogene.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!