/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PCRM, despre inițiativele socialiștilor: „Agonia lor a ajuns la apogeu. După noi potopul” 

17 decembrie 2020, ora 13:16

„Chiar și în ultimele zile ale guvernării lor, ei nu se lasă de obiceiul de a minți cu nerușinare. O serie de inițiative populiste ale lor, de realizarea cărora ei nu vor purta nici o răspundere, au ca obiectiv viitoarea luptă la alegerile parlamentare anticipate. Totala iresponsabilitate a acestor inițiative propuse de ei, la fel ca și în campaniile electorale trecute, urmărește scopul de a întuneca mințile alegătorilor și astfel a accede în Parlament la viitoarele alegeri parlamentare. După noi potopul. După rușinoasa înfrângere a lui Dodon, agonia socialiștilor a ajuns la apogeu”, spune conducerea PCRM.

„Inițiativele socialiștilor nici greșeli nu pot fi numite. Acestea mai degrabă pot fi calificate drept încercări de a săvârși o diversiune premeditată împotriva Republicii Moldova. Pot fi enumerate încă un șir de consecințe grave ale inițiativei propuse de socialiști – consecințe care vor fi o povară și mai grea pusă pe seama nu numai a bugetelor de toate nivelurile, ci și nemijlocit pe umerii oamenilor”, se arată într-un comunicat.

Reprezentanții PCRM mai spun că „nu trebuie să fie practicate jocuri populiste cu cetățenii țării. Nu trebuie creată alianță în Parlament cu hoții. Trebuie căutați hoții, domnilor socialiști! Trebuie găsiți și pedepsiți! Trebuie să fie luat de la ei tot ceea ce au furat. Asta este unica modalitate de a evita consecințele negative ale manevrelor dumneavoastră cu datoria de stat, care a apărut din cauza „furtului miliardului”. Dar strania coaliție, majoritatea formată în Parlament din socialiști și Partidul Șor, cu regret, nu ne dau speranțe că ar putea să procedeze în acest mod”.

Referindu-se la proiectul privind anularea „legii miliardului furat”, votată în două lecturi, conducerea PCRM precizează că „ în primul rând, în buget aceste 600 milioane de lei nu există. În al doilea rând, după cum s-a spus mai sus, odată cu anularea „Legii privind miliardul”, la momentul achitării lor, din cauza inflației și a cursului crescut brusc al valutelor, din leu va rămâne doar „praf”. Dar în acelaș timp ”șmecherii” socialiști, cu o mină deșteaptă pe față, vor vorbi, în raport cu alt Președinte și cu alt Guvern, despre „impotență și incompetență”, despre nedorința acestora de a le acorda ajutor agrarienilor, și nu numai”.

Amintim că ieri în jurul ore 22:30 deputații din partea PSRM și cei de la Platforma Pentru Moldova din care fac parte și cei de la ȘO au votat proiectele bugetelor pentru 2021. Ieri, la ședința Legislativului deputații din opoziție au părăsit sala de ședințe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram