/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PLDM condamnă lipsa de reacție a guvernării față de problemele din agricultură

17 decembrie 2020, ora 12:39

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă lipsa de reacție a guvernării față de problemele grave din agricultură și refuzul acesteia de a comunica civilizat cu protestatarii. Formațiunea și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu escaladarea tensiunilor dintre forțele de ordine și agricultorii care protestează în centrul capitalei.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri în fața parlamentului este o expresie a disperării protestatarilor și, în același timp, o consecință a dezinteresului autorităților față de revendicările legitime, înaintate de agricultori. Într-un stat de drept, asemenea situații tensionate sunt tranșate la masa de dialog, și nu prin lupte de stradă. De asemenea, condamnăm vehement orice etichetare nedemnă în adresa agricultorilor care hrănesc acest stat prin munca lor cinstită și, din păcate, neprețuită la justa ei valoare”, se arată în comunicatul PLDM.

Tot acolo, PLDM scrie că orice revendicare își păstrează legitimitatea atâta timp cât este promovată pe căi legitime, fără confruntări fizice și acte de violență. Totodată, partidul își exprimă dezacordul total față de încercările unor partide de a acumula capital politic pe seama acestei revolte sincere și legitime a agricultorilor.

Precizăm că în fața Legislativului agricultorii continuă protestul, susținând că sunt nemulțumiți de compensațiile pe care le acordă statul și majorarea cotei TVA de la 8 la 12 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram