Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă lipsa de reacție a guvernării față de problemele grave din agricultură și refuzul acesteia de a comunica civilizat cu protestatarii. Formațiunea și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu escaladarea tensiunilor dintre forțele de ordine și agricultorii care protestează în centrul capitalei.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri în fața parlamentului este o expresie a disperării protestatarilor și, în același timp, o consecință a dezinteresului autorităților față de revendicările legitime, înaintate de agricultori. Într-un stat de drept, asemenea situații tensionate sunt tranșate la masa de dialog, și nu prin lupte de stradă. De asemenea, condamnăm vehement orice etichetare nedemnă în adresa agricultorilor care hrănesc acest stat prin munca lor cinstită și, din păcate, neprețuită la justa ei valoare”, se arată în comunicatul PLDM.

Tot acolo, PLDM scrie că orice revendicare își păstrează legitimitatea atâta timp cât este promovată pe căi legitime, fără confruntări fizice și acte de violență. Totodată, partidul își exprimă dezacordul total față de încercările unor partide de a acumula capital politic pe seama acestei revolte sincere și legitime a agricultorilor.

Precizăm că în fața Legislativului agricultorii continuă protestul, susținând că sunt nemulțumiți de compensațiile pe care le acordă statul și majorarea cotei TVA de la 8 la 12 la sută.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!