În legătură cu protestul care se desfășoară astăzi, 17 decembrie, în centrul capitalei, Poliția a venit cu în îndemn repetat ca toți participanții să protesteze pașnic și civilizat, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, să evite altercațiile și violența, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine pentru ca acțiunile să se desfăşoare în condiţii optime.

Într-un comunicat de presă, oamenii legii anunță că sunt la datorie pentru a asigura ordinea publică, circulația rutieră, precum și monitorizarea respectării regulilor de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.

Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane. Menționăm că toate acțiunile ilegale vor fi înregistrate, astfel intervenim către organizatori și participanți să dea dovadă de maximă responsabilitate pentru buna desfășurare a manifestației și asigurarea respectării normelor legale privind întrunirile. În această perioadă extrem de dificilă, prioritatea noastră este siguranța comunității și vom arăta, întotdeauna, toleranța zero față de faptele antisociale”, se arată în comunicatul poliției.

Precizăm că astăzi continuă protestul agricultorilor în fața Parlamentului. Pentru a asigura ordinea publică au fost mobilizați sute de polițiști și carabinieri, inclusiv din afara Capitalei. Oamenii protestează în fața Parlamentului și scandează: „Jos hoții!”, „Anticipate”, „Jos hunt”, „Jos mafia”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!