Preşedintele raionului Dubăsari, socialistul Grigore Filipov, a fost suspendat din funcție.La ședința Consiliului Raional Dubăsari de miercuri a fost votată decizia cu privire la suspendarea acestuia din funcția de președinte de raion pe o perioadă de 60 de zile. Potrivit consilierilor raionali va fi formată o comisiei de anchetă „pentru abuzurile și fărădelegile făcute de Filipov”, transmite zonadesecuritate.md.

În aceiași ședință, la fel pentru neglijență în serviciu și intimidarea consilierilor raionali a fost votată eliberarea lui Sergiu Grigoriev din funcția de vicepreședinte de raion.

Opinia publică a fost bulversată în primavara acestui an de către declarațiile făcute de preşedintele raionului Dubăsari care a spus că trei localităţi aflate sub jurisdicţia R. Moldova s-ar afla, acum, sub controlul regimului de la Tiraspol. În baza acestor declarații Preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, a fost denunţat la Procuratura Generală de către deputaţii Platformei DA.

/VIDEO/ Platforma DA cere PG să verifice acțiunile președintelui raionului Dubăsari

Filipov a mai fost la un pas de a fi demis pe 4 septembrie când din cei 27 de consilieri raionali, 17 i-au acordat vot de neîncredere. Un vot a lipsit ca Filipov să-şi piardă funcţia. El s-a ales atunci doar cu aviz negativ la raportul de activitate pentru anul 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!