Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că rapoartele cu privire la otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi sunt „amuzante de citit”, scrie CNN.

Lavrov s-a referit la o investigația jurnalistică care arată că Navalnîi a fost urmărit şi monitorizat îndeaproape de agenţi FSB specializaţi în neurotoxine şi substanţe paralizante, înaintea tentativei de asasinat la adresa sa.

„Suntem deja obișnuiți cu faptul că Statele Unite și alte țări occidentale anunță pur și simplu în mass-media încă un set de acuzații împotriva Rusiei, fie că este vorba de hackeri, sau de dezvăluiri senzaționale cu privire la dubla sau chiar tripla otrăvire a lui Navalnîi”, a declarat Lavrov, în timpul unei conferințe de presă în urma unei vizite în Croația.

„Toate aceste știri sunt amuzante de citit, dar spun doar un singur lucru – sau mai bine zis modul în care sunt prezentate aceste știri spune doar un singur lucru – că partenerii noștri occidentali nu au standarde etice și nu au abilități în activitatea diplomatică normală și nu au dorința de a respecta normele juridice internaționale atunci când vine vorba de constatarea faptelor”, a adăugat Lavrov.

Ancheta comună CNN-Bellingcat (un site de jurnalism specializat în investigaţii) dezvăluie că un agent FSB, Oleg Taiakin, a urmărit-o pe Maria Pevcic, una dintre membrele anturajului lui Navalnîi, la aerorportul din Novosibirsk, în timp ce aceasta se îmbarca pe o cursă spre Moscova, în ziua de 13 august, cu o săptămână înainte de otrăvirea lui Navalnîi.

Oleg Taiakin nu este însă un agent oarecare, ci el face parte dintr-o echipă restrânsă a acestui serviciu secret, specializată în toxine şi otrăvuri paralizante.

Citește și: /FOTO/ Investigație Bellingcat: Otrăvirea opozantului rus, Aleksei Navalnîi, a fost opera FSB din Rusia

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!