/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ „Am promis, am făcut”. În ciuda criticilor, socialiștii se laudă că bugetele adoptate sunt în interesul cetățenilor

missing
17 decembrie 2020, ora 13:00

În ciuda criticilor, deputații socialiști se laudă că politica bugetar fiscală și cele trei bugete adoptate pe 16 decembrie la miez de noapte în Parlament sunt în interesul cetățenilor. Mai mult, deputatul socialist Vladimir Odnostalco a prezentat programele electorale ale lui Igor Dodon și ale Partidului Sociliștilor (PSRM), pentru a demonstra că promisiunile făcute au fost îndeplinite. 

În cadrul unui briefing de presă la Parlament, pe 17 decembrie, deputații socialiști Vladimir Golovatiuc, Radu Mudreac și Vladimir Odnostalco au încercat să convingă că legile adoptate pe 16 decembrie, după ora 22:00 în Parlament sunt în interesul oamenilor.

Vladimir Odnostalco: „Special am luat programele electorale ale președintelui Igor Dodon și ale PSRM, ca să vedeți că ne-am îndeplinit promisiunile. Am promis că vom micșora vârsta de pensionare, am făcut asta..”

Vladimir Golovatiuc: „Politica bugetar fiscală și bugetele reprezintă un pas înainte în ceea ce privește obligațiunile statului față de cetățeni. În general, noi nu am lăsat ca țara să intri în anul 2021 în haos. Parlamentul nu a susținut Guvernul cu privire la majorarea taxei TVA pentru producția agricolă, ceea ce au și solicitat fermierii. De asemenea, nu a fost susținută inițiativa Guvernului cu privire la taxele pentru colete. Cât ține de plafonarea taxelor locale, este un signal pozitiv pentru investitori. Chemăm la unitate toate forțele politice, pe cât e posibil”.

Radu Mudreac: „Ieri am examinat încă o dată doleanțele agricultorilor. Au fost două de bază, una ține de menținerea cotei TVA, s-a votat pentru menținerea acesteia, cealaltă ține de compensarea pentru culturile de grupa a doua. Am informat, ieri, că în urma abrogării legii miliardului au fost identificați bani, circa 600 de milioane de lei”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram