În ciuda criticilor, deputații socialiști se laudă că politica bugetar fiscală și cele trei bugete adoptate pe 16 decembrie la miez de noapte în Parlament sunt în interesul cetățenilor. Mai mult, deputatul socialist Vladimir Odnostalco a prezentat programele electorale ale lui Igor Dodon și ale Partidului Sociliștilor (PSRM), pentru a demonstra că promisiunile făcute au fost îndeplinite. 

În cadrul unui briefing de presă la Parlament, pe 17 decembrie, deputații socialiști Vladimir Golovatiuc, Radu Mudreac și Vladimir Odnostalco au încercat să convingă că legile adoptate pe 16 decembrie, după ora 22:00 în Parlament sunt în interesul oamenilor.

Vladimir Odnostalco: „Special am luat programele electorale ale președintelui Igor Dodon și ale PSRM, ca să vedeți că ne-am îndeplinit promisiunile. Am promis că vom micșora vârsta de pensionare, am făcut asta..”

Vladimir Golovatiuc: „Politica bugetar fiscală și bugetele reprezintă un pas înainte în ceea ce privește obligațiunile statului față de cetățeni. În general, noi nu am lăsat ca țara să intri în anul 2021 în haos. Parlamentul nu a susținut Guvernul cu privire la majorarea taxei TVA pentru producția agricolă, ceea ce au și solicitat fermierii. De asemenea, nu a fost susținută inițiativa Guvernului cu privire la taxele pentru colete. Cât ține de plafonarea taxelor locale, este un signal pozitiv pentru investitori. Chemăm la unitate toate forțele politice, pe cât e posibil”.

Radu Mudreac: „Ieri am examinat încă o dată doleanțele agricultorilor. Au fost două de bază, una ține de menținerea cotei TVA, s-a votat pentru menținerea acesteia, cealaltă ține de compensarea pentru culturile de grupa a doua. Am informat, ieri, că în urma abrogării legii miliardului au fost identificați bani, circa 600 de milioane de lei”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!