Doi membri ai organizației criminale „PATRON” au fost reținuți de oamenii legii fiind bănuiți că ar fi șantajat un bărbat. Cei doi l-ar fi somat pe ultimul să le transmită bani, promițând în schimb că va fi aplanat conflictul dintre ei, iar el și rudele vor rămânea nevătămate.  

Unul dintre membrii activi ai organizației este originar din orașul Nisporeni, alias ”Șulț”. El împreună cu un complice, au pus la cale schema de șantajare a bărbatului de 32 de ani.

„Pentru a nu-i fi aplicată violența asupra sa cât și a rudelor acestuia, acesta trebuia să transmită 500 de euro pentru a fi aplanat conflictul dintre partea vătămată și unii membri ai lumii interlope, bani care urmau să ajungă în haznaua organizației criminale așa zisă”оbșeac”, spun polițiștii.

Acțiunile ilegale ale acestora au fost documentate timp de o lună de către ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații (INI), în comun cu angajații Secției urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea procurorilor procuraturii municipiului Chișinău oficiul Botanica.

Pe 15 decembrie, suspecții au fost reținuti în flagrant în timp ce primeau zece mii de lei de la victimă. Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

În continuare ofițerii de investigații întreprind acțiuni pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au mai avut de suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de ”Șantaj”. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la șapte la zece ani, sau amendă de până la 117 500 lei.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!