/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Ar fi somat un bărbat să le transmită 500 de euro. Doi membri ai organizației criminale „PATRON”, reținuți

missing
17 decembrie 2020, ora 11:43

Doi membri ai organizației criminale „PATRON” au fost reținuți de oamenii legii fiind bănuiți că ar fi șantajat un bărbat. Cei doi l-ar fi somat pe ultimul să le transmită bani, promițând în schimb că va fi aplanat conflictul dintre ei, iar el și rudele vor rămânea nevătămate.  

Unul dintre membrii activi ai organizației este originar din orașul Nisporeni, alias ”Șulț”. El împreună cu un complice, au pus la cale schema de șantajare a bărbatului de 32 de ani.

„Pentru a nu-i fi aplicată violența asupra sa cât și a rudelor acestuia, acesta trebuia să transmită 500 de euro pentru a fi aplanat conflictul dintre partea vătămată și unii membri ai lumii interlope, bani care urmau să ajungă în haznaua organizației criminale așa zisă”оbșeac”, spun polițiștii.

Acțiunile ilegale ale acestora au fost documentate timp de o lună de către ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații (INI), în comun cu angajații Secției urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea procurorilor procuraturii municipiului Chișinău oficiul Botanica.

Pe 15 decembrie, suspecții au fost reținuti în flagrant în timp ce primeau zece mii de lei de la victimă. Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

În continuare ofițerii de investigații întreprind acțiuni pentru a stabili toate persoanele implicate, precum și victimele care au mai avut de suferit în urma acțiunilor infracționale ale grupului.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru infracțiune de ”Șantaj”. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la șapte la zece ani, sau amendă de până la 117 500 lei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram