Mai multe zone din Japonia se află sub nămeți de 2 metri, după ce timp de trei zile a nins fără oprire. Zăpada abundentă surprinsă în imagini a lăsat foarte multe gospodării izolate și fără curent electric, scrie digi24.ro.

Comunitățile din centrul Japoniei și de-a lungul coastei de nord au rămas izolate și 10.000 de gospodării sunt fără curent electric, din cauza căderilor masive de zăpadă, informează presa niponă. În unele regiuni stratul de omăt a ajuns la 2 metri, drumurile fiind complet blocate.

Guvernul din Japonia a convocat joi o reuniune de urgență, scrie Reuters, citată de Mediafax. Premierul Yoshihide Suga va decide ce măsuri va lua în zonele afectate de ninsorile abundente.

Cele mai mari probleme sunt în prefecturile Niigata și Gunma, unde zăpada a ajuns la 2 metri în trei zile, potrivit radioului public din Japonia – NHK, care a publicat și imagini de la fața locului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!