/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Și mâine va fi organizat un protest la Parlament. „Nu plecăm până nu avem revendicările noastre pe foaie”

missing
17 decembrie 2020, ora 16:02

Update 16:00 // Agricultorii vor protesta și mâine, începând cu ora 11:00. În timpul negocierilor, fermierii le-au dat 24 de ore autorităților pentru ca să găsească soluții pentru acordarea unor compensații de 3000 de lei. 

„Aseară ne-au aruncat o momeală. Bine că nu am mușcat din ea. Modificarea la TVA s-a anulat. Acesta e unul din punctele pe care l-am obținut ieri. Am fost și-am făcut claritate și azi în lucruri. Ceea ce s-a promis nu este posibil de realizat. Au la dispoziție 24 de ore. Au demonstrat că pot lucra pentru ei și noaptea. Acum trebuie să lucreze și pentru noi. Am transmit mesajul că până mâine trebuie să avem claritatea când și cum vom primi 3000 de lei pentru floarea soarelui. După 24 de ore, vor să vedea acțiunile noastre mai dure. Sper că au înțeles că nu o să plecăm până nu avem revendicările noastre pe foaie. Nu plecăm acasă. Tehnica rămâne pe loc. Mâine la 11:00 ne vedem”, a spus un agricultor, care a participat la discuțiile cu fracțiunile parlamentare.

Totodată, agricultorii mai spun că protestele ar putea fi continuate până când o decizia nu va fi publicată în Monitorul Oficial.

Update 15:15 // Protestul din fața Parlamentului continuă și la această oră. O parte din reprezentanții agricultorilor discută cu deputați din patru fracțiuni parlamentare. 

Pe scările Parlamentului continuă să fi parcate mia multe tractoare.

Update 12:45 // Și deputatul PAS Igor Grosu a ieșit în fața protestatarilor din fața Parlamentului. Ître timp, manifestații scandează „Demisia”.

„Menirea Parlamentului, nu ca hoții să împartă în miezul nopții, dar să împărățească corect. De ce ca hoți: Ei s-au speriat de ce au făcut fermierii. L-au trimit pe unul de al lor și a spus că au găsit bani. O minciună. Nu-s oameni de bun cuvânt. Nu le-au rămas mult. Am depus moțiunea de cenzură. Nu a rămas mult timp, trebuie să ne întrunim și să stabilim ziua când o să discutăm moțiunea. Chicu de tine depinde cât de repede ajungem la anticipate. În câteva zile o să avem deznodământul. Trebuie să fugărim acest Parlament. Vă spun ca martor ocular. Oamenii ăștia nu mai merită să fie parlamentari. trebuie fugăriți. Haideți să curățim țara și să putem trăi acasă”, a declarat președintele fracțiunii PAS Igor Grosu.

Update 11:43 //Agricultorii spun că unica soluție este organizarea alegerilor anticipate și spun că nu vor continua protestele până când nu vor primi un rezultat. 

„După ce am înghețat aici toată ziua, la miezul nopții ei au votat. O rușine enormă pentru parlamentarii care au votat la miezul nopții. Nu plecăm până nu obținem ceea ce vrem. Trebuie să ne reprezinte, dar ei la miez de noapte se împărățesc mișelește”, a spus un agricultor.

Deputatul PAS Vladimir Bolea, care a venit în fața mulțimii, a declarat că „trebuie să văd 600 de pagini ca să pot vedea dacă au votat pentru majorarea TVA-ului. Aseară au împărțit mișelește bani pentru primării, se pregătesc de alegeri. Continuăm tot ce se întâmplă aici până nu pleacă Guvernul. În Republica Moldova schimbările trebuie făcute până la capăt”.

Update 11:30 // Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a ieșit în fața protestatarilor. Acesta a făcut un apel către deputații din PSRM și Partidul Șor să iasă în fața mulțimii și să explice ce au votat noaptea trecută. 

„Noi am văzut niște târguri. Totul s-a întâmplat în stilul lui Plahotniuc. Pentru mine este o tragedie ce s-a întâmpla în Parlament, este subrușine. O să fie taxați. Le-am spus să iasă să vorbească cu oamenii. Noi habar nu avem ce ați votata cu subvențiile și compensațiile. Fac apel public către majoritate ieși în fața oamenilor. Nu credeți că agricultorii nu înțeleg. Merg să-l caut pe Radu Mudreac”,a declarat deputatul Platformei DA Alexandru Slusari.

Update 11:20 // Sute de oameni protestează sute de manifestanți. Toți sunt nemulțumiți de votul de la miezul nopții din Parlament, când deputații de la PSRM și cei de la Șor au votat politica fiscală și bugetul pentru 2021.

Oamenii scandează „Jos trădătorii”.

„Platforma DA și deputații care mai au demnitate facem parte din grupul oamenilor nemulțumiți. Nici noi nu am înțeles. Nu poți să voteze trei legi cu o oră înainte de miezul nopții. Au votat ca hoții. În urmă cu patru ani tot aici eram. Unde au ajuns care au votat acei, au dispărut. Astăzi trebuie să fie ședință și să discute propunerile opoziție. Noi am înțeleg un lucru clar. Șor a început să-și revendice poftele. Am văzut deja că există acest cartel Șor-Dodon”, a spus deputata Platformei DA Inga Grigoriu.

Update 11:11 // Președintele Federației Naționale a fermierilor, Vasile Mîrzenco, îndeamnă manifestații să protesteze pașnic. 

„Nu ne spuneți povești. Noi vrem să știm de unde o să primim bani”, a menționat Vasile Mîrzenco.

Un alt reprezentant al agricultorilor a venit cu un apel către polițiști să nu provoace manifestanții și i-a rugat să se retragă.

„Au furat tot ce au putut. Asta au făcut aseară. Trebuie să fie anulat tot ce s-a votat aseară”, a declarat acesta.

Agricultorii scandează „Anticipate”.

Update 10:57. Zeci de agricultori se află deja în fața Parlamentului, unde protestează a doua zi consecutivă. Protestatarilor li s-au alăturat și veteranii. 

***

Și astăzi în fața Legislativului se adună agricultorii, care continuă să protesteze. Deja a fost pornită tehnica agricolă , care staționează de ieri lângă Parlament.

În zonă se află zei de polițiști și carabinieri, care au înconjurat clădirea Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram