Alegerile deputaților în Adunarea Populară a Găgăuziei vor avea loc pe 4 aprilie 2021. Decizia a fost luată de către aleșii poporului, mandatul cărora expiră pe 20 ianuarie curent, scrie gagauzinfo.md.

Conform legii, mandatul deputaților poate fi prelungit cu trei luni. Astfel, termenul limită pentru alegeri este 20 aprilie.

Șeful Comisiei juridice a Adunării Populare, Petru Ceavdar, a propus stabilirea datei alegerilor pentru 4 aprilie, iar 23 de deputați au votat pentru această decizie.

În același timp, Adunarea Populară nu a putut aproba noua componență a Comisiei Electorale Centrale a autonomiei. Subiectul a fost amânat pentru următoarea ședință.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!