Colonelul care în vara acestui an l-a luat pe capota automobilului Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) pe deputatul „Pro Moldova”, Vladimir Cebotari, în timpul unui protest de la sediul Președinției, dar și un colaborator al SPPS care a asigurat ordinea la nunta fiului premierului Ion Chicu, organizată în plină pandemie COVID-19, la finele lunii august curent, au primit distincții de stat de la președintele în exercițiu, Igor Dodon, scrie zdg.md.

Astfel, Igor Dodon a decorat cinci colaboratori SPPS cu ordine și medalii. „Distincțiile de stat se conferă pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, contribuție la organizarea și desfășurarea măsurilor”, se arată în decretul semnat de președintele în exercițiu. Ordinul „Credință Patriei” clasa III i-a fost conferit locotenentului-colonel în rezervă, Alexandru Odainic.

Potrivit zdg.md, alți trei colaboratori SPPS au primit Medalia „Meritul Militar”. Este vorba de coloneii Oleg Ghiba și Gheorghe Josanu și maiorul Sergiu Țurcanu. Iar colonelul Svetlana Țurcanu a primit medalia „Meritul Civic”.

Colonelul Oleg Ghiba este cel care în iulie 2020 l-a luat pe deputatul „Pro Moldova”, Vladimir Cebotari, pe capota unei mașini din dotarea Serviciului Protecție și Pază de Stat, la volanul căreia se afla. Incidentul a avut loc în timpul unui protest organizat la sediul Președinției, după ce deputatul PSRM, Ștefan Gațcan, dispăruse fără urmă, după ce a anunțat că îi părăsește pe socialiști și aderă la „Pro Moldova”.

Atunci Ghiba a încercat să fugă de la locul faptei, dar Cebotari mai că nu a urcat în mașină pentru a-l opri. Colaboratorul SPPS spune atunci că nu i-a făcut nimic deputatului și că acesta „a sărit singur peste mașină”.

Maiorul Sergiu Țurcanu, un alt colaborator decorat de Igor Dodon, este unul din angajații SPPS care în august 2020 au asigurat securitatea la nunta fiului premierului Ion Chicu. Țurcanu este chiar cel care în discuțiile cu presa, din zona din apropierea vinăriei, s-a scăpat cu vorba și a spus că este organizată o nuntă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!