/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Dodon, nemulțumit că Sandu a apostrofat polițiștii: „Peste câteva luni ei o să trebuiască să vă apere pe dumneavoastră”

missing
18 decembrie 2020, ora 10:07

Nu blamați polițiștii, pentru că peste câteva luni ei o să trebuiască să vă apere pe dumneavoastră de către protestatari și atunci ei pot să vă întoarcă spatele. Este mesajul președintelui în exercițiu Igor Dodon către președinta aleasă Maia Sandu. Mesajul vine după ce Maia Sandu a declarat că agricultorii au dreptul să protesteze în PMAN și în fața Parlamentului fără a fi intimidați de către polițiști.

„Eu am văzut mesajul dumneavosatră din acea săptămână unde ați dat din deget, chiar ați certat polițiștii. Eu categoric nu sunt de acord cu această abordare. Adică cei care merg cu tractoarele peste polițiști sunt eroi, iar polițiștii care apără instituțiile statului, ei sunt obligați să mențină ordinea publică, dumneavostraă le arătați din deget. Repet, eu în calitate de președinte al Republicii Moldova, dar și în calitate de politician, și cetățean sunt categoric împotriva acestor abordări”, a declarat Dodon în timpul rubricii sale săptămânale „Președintele răspunde”.

Acesta a sfătuit-o pe Maia Sandu că nu blameze polițiștii: „pentru că peste câteva luni ei o să trebuiască să vă apere pe dumneavoastră de către protestatari și atunci ei pot să întoarcă spatele. Polițiștii, cei care asigură ordinea publică, ei își îndeplinesc datoria față de stat”.

Amintim că, de mai multe zile agricultorii protestează în PMAN și în fața Parlementului. Aceștia cer ca TVA-ul să nu fie majorat, din cauza situației în agricultură, urmare a secetei din acest an. De asemenea, aceștia cer demisia Guvernului și alegeri parlamentare anticipate.

În timpul protestelor, între agricultori și polițiști s-au iscat mai multe altercații. Polițiștii au folosit spray lacrimogen în mulțime. În același timp, patru polițiști au ajuns la spital.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram