/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Igor Dodon, către agricultori: „O să vă aduceți aminte de Guvernul Chicu din timpul președinției lui Dodon ca de cele mai bune timpuri”

missing
18 decembrie 2020, ora 09:20

Agricultorii o să se aducă aminte de Guvernul Chicu din timpul președinției lui Dodon ca de cele mai bune timpuri. Aceasta a declarat președintele în exercițiu Igor Dodon în cadrul rubricii sale săptămânale „Președintele răspunde”.

„Să nu spuneți că nu v-am prentîmpinat. Peste câteva luni, când următorul președinte nici nu o să vă asculte, o să vă aduceți aminte și o să spuneți: „e rău cu rău, dar e mai rău fără rău””, a declarat Dodon în timpul emisiunii.

Potrivit lui Dodon, protestul agricultorilor și solicitările acestoras-au schimbat din economice în politice: „Dacă inițial se cereau bani, acum se cer alegeri anticipate”.

De asemenea, Dodon spune că după 24 decembrie responsabilă de situația din țară va deveni Maia Sandu, după înaugurearea sa în calitate de președintă.

Cât despre agricultori acesta zice că ei au fost auziți și ajutați.

„Au cerut ca TVA în agricultură să nu fie majorat și acest lucru a fost votat în această săptămână în Parlament. A doua solicitare economică ca să fie mai mulți bani pentru agricultură.  Vom găsi. De cealaltă parte s-au cerut alegeri parlamentare anticipate. Noi tot vrem acest lucru, dar nu cred că sunteți cointeresați ca Guvernul să plece. Dacă Guvernul pleacă, cine va face modificări la legislație pentru a a vă mai aloca bani? Vă blocați voi înșivă. pe de o parte vreți mai mulți bani pentru agricultură, pe de altă parte vreți demisia Guvernului astăzi, imediat. O să plece Guvernul astăzi, și? Alt Guvern nu o să fie numit și se blochează absolut tot ceea ce vrem să vă ajutăm la această etapă. Recomandarea mea pentru agricultori lăsați politica într-o parte, haideți să vedem cum vă puteam ajuta, noi v-am ajutat în acest an”, a conchis Dodon.

Amintim că, de mai multe zile agricultorii protestează în PAMN. Aceștia cer ca TVA să nu fie majorat, din cauza situației în agricultură urmare a secetei din acest an. De asemenea, aceștia cer demisia Guvernului și alegeri parlamentare anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram