Rusiei i s-a interzis joi să-și folosească numele, steagul și imnul la următoarele două olimpiade sau la orice campionat mondial pentru următorii doi ani, informează Associated Press. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a redus la jumătate sancțiunea aplicată anterioar de Agenția Mondială Antidoping care a exclus Rusia de la competițiile sportive timp de 4 ani, transmite digi24.ro.

Hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv a interzis, de asemenea, Rusiei să intre în competiție pentru a găzdui evenimente sportive majore timp de doi ani.

Sportivilor și echipelor rusești li se va mai permite să concureze la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor și la Jocurile de iarnă din 2022 de la Beijing, precum și la campionatele mondiale, inclusiv Cupa Mondială 2022 din Qatar, dacă nu au fost niciodată acuzaţi de dopaj. Aceștia vor concura sub steag neutru.

O mică victorie pentru Rusia este că i-a fost permis ca numele țării să poată fi păstrat pe uniforme.

Pedepsele sunt mai mici decât interdicția de patru ani propusă de Agenția Mondială Antidoping.

Cazul s-a bazat pe acuzațiile că autoritățile statului rus au manipulat o bază de date de la laboratorul de testare din Moscova înainte de a o preda anchetatorilor WADA anul trecut.

Luna trecută, când s-a ținut o ședință de patru zile la Lausanne, sportivii ruși și avocații lor au participat în calitate de terți, susținând că nu ar trebui pedepsiți pentru conduită necorespunzătoare de către oficialii de stat care nu lucrează în sport.

Hotărârea permite oficialilor guvernamentali ruși, inclusiv președintelui Vladimir Putin, să participe la evenimente sportive majore dacă sunt invitați de șeful statului națiunii gazdă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!