/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Transportatorii se solidarizează cu protestul agricultorilor. O coloană de autobuze și microbuze se va deplasa și va semnaliza în PMAN 

missing
18 decembrie 2020, ora 09:58

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto se solidarizează cu acțiunile de protest desfășurate de către Federația Națională a Fermierilor din Moldova și de către susținătorii acesteia față de politica bugetară.

„Transportatorii își își exprimă solidaritatea cu acțiunile de protest inițiate și desfășurate de către Federația Națională a Fermierilor din Moldova și de către susținătorii acesteia, îndreptate împotriva unei politici bugetare antipopulare și antieconomice. APOTA împărtășește viziunea reprezentanților sectorului agricol privind necesitatea adoptării urgente a măsurilor bugetar-fiscale îndreptate pentru menținerea activităților din sectoarele economiei, precum și menținerea locurilor de muncă și condamnă atitudinea cinică și batjocoritoare a guvernării față de cerințele protestatarilor”, se arată în mesajul transportatorilor.

În semn de solidaritate cu fermierii, astăzi o coloană de autobuze și microbuze se va deplasa și va semnaliza în Piața Marii Adunări Naționale.

„Îndemnăm pe această cale ca patronatele din alte ramuri, în special din ramurile economiei care au fost grav afectate de criza pandemică (Turism, Horeca ș.a.) să se alăture protestului inițiat de agricultori. Pentru a ne apăra businessul și a menține locurile de muncă a angajaților noștri ne-a rămas doar calea protestelor împotriva indiferenței și incompetenței funcționarilor publici cărora le achităm salarii”, îndeamnă transportatorii.

„Dacă pentru anul 2021 dorim să prevenim creșterea poverii fiscale pe fundalul unei reduceri drastice a veniturilor, concedierile și falimentările în masă, dezmățul organelor de control trebuie să dăm dovadă de curaj și să urmăm exemplul agricultorilor”, spune președintele Consiliului APOTA, Oleg Alexa.

Precizăm că astăzi, începând cu ora 11:00, agricultorii își vor continua protestatele, Tehnica agricolă staționează și astăzi în fața Legislativului. Agricultorii sunt nemulțumiți și cer soluții. Timp de două zile reprezentanții fermierilor au negociat cu fracțiunile parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram