După ultimele zile, în care au protestat vehement în fața Parlamentului, dar fără a obține vreun rezultat concret de la autorități, fermierii și-au luat o pauză de trei zile. Agricultorii au manifestat și astăzi în fața Legislativului, dar așa și nu au primit un răspuns clar din partea fracțiunilor parlamentare. Cei de la Platforma DA au anunțat că nu s-a luat nicio decizie, deoarece socialiștii nu s-au prezentat la discuții. Agricultorii spun că vor reveni din nou la protest, marți, în număr mult mai mare și vor schimba tonul protestului, dacă luni nu se ia o decizie concretă, care să le satisfacă doleanțele.

Deja a 3-a zi, fermierii stau pe baricade în fața Legislativului și așteaptă ca deputații să dea curs revindecărilor lor. Și astăzi s-a protestat în forță, claxoanele tractoarelor puteau fi auzite de la câțiva kilometri.

Solidari cu fermierii au fost și transportatorii, care au format o coloană de microbuze, în centrul capitalei. La protest s-au alăturat și reprezentanții Horeca.

Aseară, grupul delegat de fermieri a mers în Parlament, la discuții cu reprezentanții fracțiunilor politice, care le-au promis că, timp de 24 de ore, vor veni cu un răspuns clar la revindecările lor. După ce au văzut că timpul expiră, iar deputații nu au de gând să le prezinte decizia pe care au luat-o, fermierii au pornit motoarele și au început să claxoneze și mai tare.

În același timp, s-au mobilizat și forțele de ordine, care au întărit cordoanele în fața tractoarelor.

După ce a expirat timpul de 24 de ore, în fața mulțimii a ieșit, totuși, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, care le-a spus oamenilor că socialiștii au refuzat să vină la discuții și nu răspund nici la apeluri.

Echipa noastră l-a surprins Grădina Publică Ștefan Cel Mare pe deputatul PSRM, Nicolae Pascaru. Acesta a refuzat, însă, să ne spună dacă fracțiunea socialiștilor va veni cu un răspuns la solicitările fermierilor.

Protestul fermierilor a fost comentat și de președintele Igor Dodon. Acesta le-a recomandat agricultorilor să lase politica și să nu ceară demisia Guvernului Chicu. Dodon consideră că protestul demult este unul politic.

IGO RODON, PREȘEDINTE: „Stimați agricultori, voi o să vă aduceți aminte de Guvernul Chicu, de timpul președinției Dodon ca de cele mai bune timpuri. Să nu spuneți că nu v-am preîntâmpinat. Copiii mei au întârziat la școală, joi și vineri, din cauza acestor proteste, din cauza tractoarelor care stau în centrul Chișinăului. Eu cred că lucrul ăsta nu este corect”.

Organizatorii protestului au anunțat că iau o pauză de 3 zile și așteaptă ca, luni, Parlamentul să adopte o decizie în favoarea lor. Tot ei spun că nu renunță la proteste și că marți vor reveni din nou pe baricade.

Fermierii au ieșit la manifestații încă din vară și de atunci continuă să protesteze în fața celor mai importante instituții de stat din Capitală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!