/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ În timp ce agricultorii protestează în Capitală, în fața casei ministrului Agriculturii se construiește un drum nou

18 decembrie 2020, ora 21:23

Fiecare cu durerea lui. În timp ce agricultorii protestează, în Capitală, deja a doua săptămână, în fața casei ministrului Agriculturii se construiește un drum nou. De câteva zile, muncitorii lucrează de zor, așa că au și așternut un strat de pietriș pe strada ministrului. Coincidență sau nu, însă drumul nou începe exact din fața casei lui Ion Perju. Întrebați de ce se repară doar această porțiune de drum, muncitorii nu au avut un răspuns clar. Iar pretorul spune că cheltuielile sunt acoperite de un agent economic, care vrea să rămână anonim. Ministrul neagă, însă, că ar fi influențat cumva desfășurarea acestor lucrări.

„-Nu, nu, dați-mi pace. Eu nu sunt din echipa asta.

– Ce faceți atunci?

– Nu știu ce fac.

– Se zice că se face un drum.

– Nu pot să vă spun”.

Drumul în construcție se află în sectorul Râșcani al Capitalei, în zona Universității Agrare. Tot în această zonă, locuiește și ministrul Agriculturii, Ion Perju.

„ – Se face un drum.

– Pentru cine?

– Nu pentru mine.

– Dar de ce se face doar de la o casă anume?

De ce nu până la capăt?

– Nu mă întrebați deloc”.

Un singur muncitor a fost de acord să discute cu reporterul TV8 și a povestit că într-adevăr se repară doar o porțiune de drum, care începe de la casa ministrului.

Reporter TV8: „Muncitorii ne-au zis că fac drumul doar până la această intersecție, întrucât mai departe nu e nevoie, calea de aici și așa este proaspăt asfaltată.  În schimb, străzile adiacente arată într-adevăr deplorabil, iar locatarii se plâng că reparații nu s-au făcut de zeci de ani”.

Locuitorii din zonă ne-au zis că deja de cinci ani tot adresează scrisori Primăriei în care cer reparația acestui drum, dar și a celor din jur, însă fără niciun efect. Acum, însă, au fost surprinși că lucrările au început, dar se arată indignați că nu este renovată toată strada, ci doar o porțiune. Astfel că aceștia au mai adresat unele solicitări Primăriei, pentru ca să li se explice, de ce se lucrează doar asupra unei porțiuni de drum.

IULIA, LOCATARĂ: „Ei spun că nu pot să-mi dea un răspuns, că nu știu ce, toți dau din umeri, nimeni nu mi-a dat un răspuns clar. Eu personal mi-am pus întrebarea poate că se face pentru că stă ministrul aici, care degrabă poate să nu mai fie ministru?”

Alți vecini – alte opinii: chiar dacă lucrările ar fi influențate de ministru, ei nu văd nimic rău în asta.

„Chiar dacă el a ajutat, oricum a făcut bine”.

Șeful întreprinderii care execută lucrările nu ne-a putut spune din ce bani are loc reparația drumului.

SERGIU TOMIȚĂ, ȘEF Î. M. EXDRUPO: „Din câte cunosc, acolo e lichidarea situației de avariere, nu-s lucrări capitale. Acolo era imposibil de intrat, la moment, facem cât de cât să fie acces, dar pe parcurs, vedem decizia Primăriei, ce lucrări să facem mai departe”.

În schimb, pretorul sectorului Râșcani susține că Primăria a acordat tehnică pentru executarea lucrărilor, iar toate celelalte cheltuieli, inclusiv pentru materiale, sunt suportate de un agent economic, care dorește să rămână anonim. Într-un comentariu pentru TV8, ministrul Agriculturii, Ion Perju, a declarat că nu știe cine execută lucrările, dar neagă că ar fi influențat cumva procesul, întrucât drumul ar fi fost în stare deplorabilă de mai mult timp.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram