Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că vaccinarea împotriva gripei sezoniere se desfășoară în întreaga țara. Cele 300 de mii de doze donate și achiziționate de autorități au fost repartizate în centrele de sănătate. Serul antigripal este administrat, în mod prioritar, bolnavilor cronici, gravidelor, copiilor din orfelinate, vârstnicilor, lucrătorilor medicali și angajaților structurilor de forță.

Primii au primit serul antigripal lucrătorii medicali. Printre ei este și medicul de familie Tatiana Grosu, care de 15 ani își administrează regulat vaccinul.

„Imunizarea este importantă, pentru că formează imunitate împotriva bolii, este ca un scut de apărare, o barieră împotriva virusului gripal. De fiecare dată, după vaccinare sunt mult mai încrezătoare atunci când consult pacienţii cu semne de boală. Mă vaccinez pentru că îmi pasă de mine, dar şi de ceilalţi”, spune medicul de familie.

La AMT Buiucani au ajuns 1.000 de doze de vaccin antigripal. Dozele de vaccinuri sunt păstrate într-o combină frigorifică la temperatura de până opt grade Celsius. Până acum, Republica Moldova a primit 200.000 doze din Federația Rusă, iar 85.000 de doze au fost donate țării noastre de Centrul pentru Vaccinuri Echitate din SUA. Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a achiziționat suplimentar 15.000 doze de vaccin antigripal din fondul de profilaxie a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, prin intermediul UNICEF.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!