/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/FOTO/ Vaccinarea contra gripei continuă în toate instituțiile medico-sanitare din țară

missing
19 decembrie 2020, ora 14:05

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că vaccinarea împotriva gripei sezoniere se desfășoară în întreaga țara. Cele 300 de mii de doze donate și achiziționate de autorități au fost repartizate în centrele de sănătate. Serul antigripal este administrat, în mod prioritar, bolnavilor cronici, gravidelor, copiilor din orfelinate, vârstnicilor, lucrătorilor medicali și angajaților structurilor de forță.

Primii au primit serul antigripal lucrătorii medicali. Printre ei este și medicul de familie Tatiana Grosu, care de 15 ani își administrează regulat vaccinul.

„Imunizarea este importantă, pentru că formează imunitate împotriva bolii, este ca un scut de apărare, o barieră împotriva virusului gripal. De fiecare dată, după vaccinare sunt mult mai încrezătoare atunci când consult pacienţii cu semne de boală. Mă vaccinez pentru că îmi pasă de mine, dar şi de ceilalţi”, spune medicul de familie.

La AMT Buiucani au ajuns 1.000 de doze de vaccin antigripal. Dozele de vaccinuri sunt păstrate într-o combină frigorifică la temperatura de până opt grade Celsius. Până acum, Republica Moldova a primit 200.000 doze din Federația Rusă, iar 85.000 de doze au fost donate țării noastre de Centrul pentru Vaccinuri Echitate din SUA. Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a achiziționat suplimentar 15.000 doze de vaccin antigripal din fondul de profilaxie a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, prin intermediul UNICEF.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram