Boris Johnson a anunțat că Londra și Anglia de sud-est va intra în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creșterii numărului de infecții Covid-19 datorate unui nou tip de coronavirus, potrivit Euronews și Digi24.ro.

Premierul briatnic a afirmat că persoanele din scenariului 4 trebuie să stea acasă și nu pot călători iar toate persoane din toate scenariile ar trebui să stea în zonele lor locale și să nu călătorească.

Aceasta vina ca urmare a unei creșteri de infecții Covid-19 înaintea unei perioade în care guvernul plănuia să relaxeze restricțiile înainte de Crăciun.

Aceasta, cuplată cu depistarea unei noi tulpini ale virusului, a sporit temerile în privința adunărilor sociale în vremea sărbătorilor.

Profesorul Chris Whitty, medicul șef al Angliei, a spus că creșterea rapidă a infectărilor în sud-estul Angliei a făcut oficialii să stabilească că noua tulpină este probabil mai contagioasă.

“Nu există dovezi în acest moment pentru a sugera că noua tulpină provoacă o rată mai mare a mortalității sau că afectează vaccinurile și tratamentele, însă eforturi urgente sunt în derulare pentru a confirma acest lucru”, a precizat Whitty într-un comunicat.

Prim-ministrul Regatului Unit a fost criticat pentru limitarea reuniunilor de Crăciun, în timp ce multe autorități de sănătate au declarat că nu a impus mai multe restricții.

Guvernul a transmis săptămâna trecută că vor păstra recomandările de Crăciun, relaxând regulile pentru a permis 3 gospodării să se reunească, însă încurajând familiile să petreacă sărbătorile acasă.

În actualele restricții, trei gospodării s-ar putea reuni între 23 și 27 decembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!