Țările sărace vor primi vaccinul împotriva Covid anul viitor devreme, prin COVAX, au declarat reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. „Este esențial să vaccinăm unii oameni din toate țările decât toți oamenii din unele țări”, a spus șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, scrie Digi24.ro.

Aproape două miliarde de doze de vaccinuri candidate au fost asigurate pentru COVAX, mecanismul care vizează accelerarea creării, producerii și accesului echitabil la teste, tratamente și vaccinuri anti-Covid.

Potrivit șefului OMS, “lumina de la capătul tunelului a devenit puțin mai strălucitoare”.

“Vom pune capăt cu adevărat pandemiei doar dacă o vom termina peste tot în același timp, ceea ce înseamnă că este esențial să vaccinăm unii oameni din toate țările decât toți oamenii din unele țări”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De asemenea, OMS a dezvăluit că a semnat un acord cu gigantul farmaceutic american Johnson & Johnson pentru 500 de milioane de doze de vaccin candidat, care se adaugă acordurilor semnate deja cu AstraZeneca, Novavax și Sanofi-GSK.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!