În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 16 439 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 10 182 traversări persoane, dintre care 6 653 treceri la frontiera moldo-română,  1 423 treceri la frontiera cu Ucraina și  2 106 treceri aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
Leușeni – 2 944 traversări persoane;
Aeroportul Internațional Chișinău – 2 106 traversări persoane;
Giurgiulești-Galați – 1 111 traversări persoane;
Sculeni – 1 476 traversări persoane;
Cahul – 653 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– o persoană a încălcat regimul zonei de frontieră;
– două persoane au fost identificate la trecerea frontierei cu consemn național;
– un document falsificat depistat la trecerea frontierei de stat;
74 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 16 439 persoane și completate 9 682 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 55 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!