/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Statele Unite ale Americii vor închide consulatele de la Vladivostok şi Ekaterinburg

missing
19 decembrie 2020, ora 11:58

Statele Unite ale Americii vor închide activitatea celor două consulate de pe teritoriul Rusiei, de la Vladivostok şi Ekaterinburg, relatează Reuters și News.ro.

Secretarul de stat Mike Pompeo, după consultări cu ambasadorul John Sullivan, a decis să închidă consulatul de la Vladivostok din Extremul Orient şi să suspende operaţiunile la consulatul din Ekaterinburg, a declarat un reprezentant al Departamentului de Stat într-o declaraţie trimisă sâmbătă Reuters.

Decizia, care face parte din “eforturile continue pentru a asigura funcţionarea în condiţii de siguranţă şi securitate a misiunii diplomatice a SUA în Federaţia Rusă”, nu a afectat consulatele ruseşti din Statele Unite, se arată în declaraţie, fără a oferi motive detaliate pentru această mişcare.

Potrivit CNN, zece diplomaţi americani de la consulate vor fi transferaţi la ambasada din Moscova, în timp ce 33 de angajaţi locali îşi vor pierde locurile de muncă.

Ambasada de la Moscova va rămâne singura reprezentanţă diplomatică a SUA în Rusia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram