Statele Unite ale Americii vor închide activitatea celor două consulate de pe teritoriul Rusiei, de la Vladivostok şi Ekaterinburg, relatează Reuters și News.ro.

Secretarul de stat Mike Pompeo, după consultări cu ambasadorul John Sullivan, a decis să închidă consulatul de la Vladivostok din Extremul Orient şi să suspende operaţiunile la consulatul din Ekaterinburg, a declarat un reprezentant al Departamentului de Stat într-o declaraţie trimisă sâmbătă Reuters.

Decizia, care face parte din “eforturile continue pentru a asigura funcţionarea în condiţii de siguranţă şi securitate a misiunii diplomatice a SUA în Federaţia Rusă”, nu a afectat consulatele ruseşti din Statele Unite, se arată în declaraţie, fără a oferi motive detaliate pentru această mişcare.

Potrivit CNN, zece diplomaţi americani de la consulate vor fi transferaţi la ambasada din Moscova, în timp ce 33 de angajaţi locali îşi vor pierde locurile de muncă.

Ambasada de la Moscova va rămâne singura reprezentanţă diplomatică a SUA în Rusia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!