Preşedintele francez Emmanuel Macron, testat joi pozitiv la COVID-19, a anunţat personal vineri, pe reţelele sociale, că se simte bine, însă puţin obosit, şi a dat asigurări că va continua să-şi îndeplinească sarcinile curente, dar „un pic la ralanti”, informează Agerpres.ro.

Într-o înregistrare video de trei minute realizată cu smartphone-ul său, Macron, puţin tras la faţă, a precizat că are aceleaşi simptome pe care le-a avut cu o zi înainte – “oboseală, dureri de cap, tuse seacă” – şi a promis că va “da raportul în fiecare zi asupra evoluţiei bolii sale”.


Preşedintele francez, testat pozitiv la COVID-19 şi care manifestă simptome specifice, continua să lucreze de la distanţă vineri, de la o reşedinţă oficială de lângă Paris, după ce anunţul de joi privind infectarea lui a determinat mai mulţi lideri europeni să se izoleze la rândul lor.

Înainte de Emmanuel Macron, numeroşi şefi de stat şi de guvern au fost deja contaminaţi cu noul tip de coronavirus, inclusiv preşedintele american Donald Trump şi premierul britanic Boris Johnson, care, la fel ca alţi lideri, i-au adresat lui Macron mesaje de susţinere.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!