/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Modificările la legea cu privire la ANI vor fi contestate la Curtea Constituțională. Deputat: „Această bătaie de joc trebuie oprită”

missing
20 decembrie 2020, ora 19:39

Proiectul de lege privind modificările legii cu privire la Autoritatea Națională de Integritate va fi contestat la Curtea Constituțională. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS Sergiu Litvinenco. 

„Această bătaie de joc față de oameni trebuie oprită. Luni, la prima ora, voi contesta această lege la Curtea Constituțională”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

„Urmări pe termen mediu și lung (și evident că pentru asta s-a făcut) – devine practic imposibil urmărirea penală și confiscarea bunurilor celor care au jecmănit acest popor și nu își pot justifica averea, inclusiv a hoților care constituie astăzi majoritatea parlamentară și a celui care dorește tare să devină un fel de ”coordonator” după modelul lui Plahotniuc”, a adăugat deputatul.

Proiectul unui grup de deputați socialiști propune ca procesul de control al averii și al intereselor personale va putea fi efectuat în decursul a un an după încetarea sau expirarea mandatului, a funcției publice ori de demnitate publică.

Amintim că reprezentanții ANI au prezentat avizul negativ asupra proiectului și susține că unele modificări ar afecta grav unele proceduri de control, care deja au fost inițiate.

„Autoritatea, prin avizul său a semnalat că, prin promovarea și eventuala adoptare a proiectului de lege, vor fi create condițiile necesare de deraiere de la scopul urmărit – Modificarea legislației în vederea perfecționării și fortificării mecanismului de control al averilor și intereselor, precum și a eficientizării activității Autorității Naționale de Integritate. Or, normele de modificare propuse vin în contradicție cu acest scop și compromite esențial intenția de fortificare instituțională, care, de fapt, ar trebui să asigure Autoritatea cu mecanismele legale necesare pentru asigurarea integrității în exercitarea funcțiilor publice și de demnitate publică”, se arată într-un comunicat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram