Un bătrân de 74 de ani din orașul Cahul a murit după ce locuința sa a fost cuprinsă de flăcări. Incendiu a izbucnit noaptea trecută, în jurul orei 23:59.

La fața locului au fost îndreptate două echipaje de intervenție a IGSU.

Incendiul a fost complet lichidat la ora 01:08. În urma primelor investigații, s-a stabilit că arderea cel mai probabil a pornit din cauza nerespectării regulilor antiincendiare la exploatarea sobei de încălzit.

Circumstanțele finale urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscul utilizării sobelor cu încălcarea regulilor antiincendiare. Pompierii îndeamnă oamenii să fie foarte atenți la exploatarea surselor de încălzire, să nu le supra încălzească și să stingă focul din sobă pe noapte. În caz de situații de risc persoanele pot apela după ajutor la Serviciul 112.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 24 situații de risc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!