În weekend inspectorii au depistat peste 1.150 de încălcări rutiere. Peste 150 de șoferi s-au ales cu amenzi pentru încălcarea regulilor rutiere, 19 dintre aceștia conduceau în stare de ebrietate, anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP).

În perioada 19 – 21 decembrie curent, inspectorii Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) implicați în serviciu au depistat circa 1 150 de încălcări ale șoferilor, dintre care aproximativ 555 de șoferi au depășit limita de viteză, 19 se aflau în stare de ebrietate la volan, iar 126 de șoferi au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

Alții 157 de conducători auto au primit procese-verbale, deoarece nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, iar pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță, au fost sancționați 30 de șoferi.

Inspectorii INSP au intervenit de urgență în 135 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, dintre care circa 14 au fost pe ordinea publică, precum, tulburarea liniştii, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și huliganism nu prea grav.
Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP reamintește șoferilor:
– evitați să urcați la volan dacă ați consumat alcool;
– atrageți atenție la indicatoarele și marcajele rutiere;
– ajustați viteza la condițiile de drum și de trafic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!