425 de elevi sunt infectați cu virusul COVID-19, alți 8540 au fost plasați în regim de autoizolare, conform ultimelor date actualizate de către Ministerul Educației, la data de 18 decembrie. De asemenea, această săptămână elevii vor învăța online.

Astfel, 7 instituții de învățământ general din țară activează la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 279 de clase. 514 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 305 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 143 de persoane, iar alte 133 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 14 – 18 decembrie, au fost înregistrați 8 elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 18 – cadre didactice și 9 din personalul nedidactic și auxiliar. De asemenea, 6 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 14 – 18 decembrie, avem 34 studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 91 de studenți se află în autoizolare. 20 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 8. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 8 persoane, iar 6 se află în autoizolare.

Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1328 instituții de învățământ. În prezent, 26 instituții și 44 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 9, iar alți 2073 de copii se află în autoizolare. 137 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 201 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 92 de persoane, iar alte 284 se află în autoizolare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!