/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Curtea de Apel Cahul a amânat din nou examinarea dosarului lui Ilan Șor. Care este cauza

missing
21 decembrie 2020, ora 16:00

Curtea de Apel Cahul a amânat din nou examinarea dosarului lui Ilan Șor. Examinarea cererii de recuzare a fost suspendată până la pronunțarea CC asupra exepției de neconstituționalitate, înaintată de către avocații lui Șor.

De asemenea, CSM va examina mâine cererea de demisie a judecătoare Nina Veleva de la Curtea de Apel
Cahul. Nina Veleva este raportor în dosarul lui Șor.

Precizăm că, la începutul lui septembrie curent, apărătorii lui Ilan Șor au înaintat către CSJ o cerere de strămutare a dosarului Șor de la Curtea de Apel Cahul și au sesizat CC pentru efectuarea controlului constituționalității unei sintagme din Codul de procedură penală.

Cerere de strămutare a judecării cauzei penale pe numele lui Ilan Șor, respinsă de CSJ a fost a apatra la număr.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului.

Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Cât privește recuperarea prejudiciului provocat de Ilan Șor, în sentință se precizează doar că „se admite în principiu acțiunea civilă înaintată de BEM, urmând ca asupra cuantumului despăgubirilor cuvenite să hotărască instanța în ordinea procedurii civile”.

Procurorii au cerut anterior o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul politician.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram