Argentina, Chile, Columbia şi Peru s-au alăturat altor ţări care au decis duminică să suspende zborurile de pasageri către şi dinspre Marea Britanie din cauza îngrijorărilor cu privire la o nouă tulpină de COVID-19 foarte contagioasă, relatează luni dpa.

Argentina „va suspenda sosirile şi plecările către şi dinspre Marea Britanie ca măsură de precauţie începând de luni”, a anunţat într-un comunicat duminică seara Ministerul de Interne din Buenos Aires, citat de Agerpres.

Un singur zbor din Marea Britanie aşteptat luni dimineaţă a primit autorizaţia să aterizeze pe Aeroportul Internaţional din Buenos Aires. Pasagerii şi echipajul vor sta în carantină timp de şapte zile.

Guvernul columbian a decis, de asemenea, duminică să nu mai permită zboruri către şi dinspre Marea Britanie începând de luni, a scris preşedintele Ivan Duque pe Twitter. În consecinţă, pasagerii care au ajuns în Columbia în ultimele opt zile trebuie să rămână în carantină.

Potrivit unui comunicat, guvernul din Chile a decis să suspende zborurile directe către şi dinspre Marea Britanie începând de marţi. Cetăţenii străini care nu au reşedinţă permanentă în Chile şi au fost în Marea Britanie în ultimele două săptămâni nu au voie să intre în ţară. Chilienii şi străinii care au reşedinţă permanentă trebuie să stea 14 zile în carantină.

Peru a permis din nou zboruri directe către şi dinspre Europa din 15 decembrie. De atunci, nu a sosit niciun zbor din Londra sau Marea Britanie, a scris Ministerul peruan al Transporturilor pe Twitter. Niciun zbor direct sau cu escală în Marea Britanie nu va fi permis până la o nouă decizie.

Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie este cu până la 70% mai contagioasă decât forma cunoscută până acum, potrivit autorităţilor britanice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!