Noua tulpină de coronavirus identificată în Marea Britanie, despre care se crede că este mai contagioasă, a fost confirmată și în alte câteva țări, informează The Independent și Digi24.ro.

Mutația VUI-202012/01 a obligat autoritățile britanice să impună reguli dure de carantină în perioada sărbătorilor de iarnă. Deși este mai des întâlnită în sudul și estul Angliei, noua tulpină a fost găsită și în alte zone din Marea Britanie, precum și în Danemarca, Olanda și Australia.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a provocat îngrijorări spunând că este “foarte posibil” ca noua tulpină să se răspândească deja și în Franța.

“Tulpini similare au fost detectate în Danemarca și Australia, dar există și alte variante foarte similare cu aceasta care au fost depistate în Africa de Sud, Olanda și alte țări”, a declarat Susan Hopkins de la Serviciul de Sănătate Publică din Anglia, pentru Sky News.

Pe măsură ce numărul infectărilor cu COVID crește, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat țările europene “să-și dubleze măsurile de prevenție și control”.

Un grup de reprezentați ai Uniunii Europene urmează să se întâlnească luni pentru a evalua amenințarea provocată de noua tulpină și a coordona un răspuns comun.

După descoperirea noii tulpini, multe state au interzis zborurile care vin din Marea Britanie, printre care Franța, Finlanda, Italia și Turcia. Totodată, R. Moldova a suspendat zborurile din și către Regatul Unit.

Noua tulpină nu este considerată a fi mai periculoasă și nici rezistentă la vaccin, însă datele de până acum arată că este cu până la 70% mai contagioasă, iar această trăsătură ar fi legată de explozia de cazuri de COVID-19 din Marea Britanie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!