Un deputat, un fost șef adjunct al Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat și un director al unei întreprinderi din capitală au ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI) în perioada 14 – 18 decembrie curent. ANI a constatat incompatibilitatea de funcție în privința primilor doi și a stabilit o diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute în cadrul unui control efectuat pe numele șefului întreprinderii din Chișinău. 

În patru cauze contravenționale pornite pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese sunt vizați un angajat din Spitalul Raional Orhei, un funcționar public cu statut special al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și doi șefi de instituții de învățământ din raioanele Soroca și Telenești.

Nouă controale au fost inițiate pe regimul juridic al conflictelor de interese. Sunt vizați doi primari din raioanele Edineț și Rîșcani, trei directori de instituții de învățământ din raioanele Soroca, Telenești,  Taraclia, un fost angajat al SA „Red Nord”,  un consilier din Consiliul Holercani, Dubăsari, un angajat din Spitalul raional Orhei și un angajat din Primăria Micăuți, Strășeni.

Un ministru și trei primari au depus la ANI declarații cu privire la conflictele de interese, în baza cărora inspectorul de integritate a expediat soluții.

Prin sistemul „e-Integritate” au fost repartizate inspectorilor 21 de sesizări spre examinare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!