Un bărbat în vârstă de 39 de ani, a ajuns la spital cu piciorul fracturat, după ce camionul pe care îl conducea s-a ciocnit violent cu un tir. Accidentul s-a produs în raionul Călărași pe un pod, aflat în reparație. Șoferul TIR-ului nu a avut de suferit, dar s-a ales cu o sperietură zdravănă. În urma impactului vehiculele s-au transformat într-un morman de fiare, iar circulația rutieră a fost sistată pe o perioadă de timp.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Accidentul s-a produs pe acest pod din apropiere de localitatea Bravicea. Pentru că podul se află în reparație, drumul a fost îngustat, iar din acest motiv TIR-ul nu a încăput concomitent cu camionul și s-au tamponat. În urma impactului, vehiculele au fost grav avariate.”

Accidentul s-a produs azi dimineață în jurul orei 6. Imediat după ce vehiculele s-au ciocnit, șoferul camionului, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost transportat la spital având fractură închisă la picior. Acesta transporta lăzi cu fructe, care au fost preluate ulterior de colegii săi de serviciu.

La rândul său, șoferul TIR-ului susține că, din cauza ceții dense, el nu a observat nici camionul care venea din față, și nici indicatoarele rutiere.

ȘOFER TIR: „Vizibilitatea drumului este rea, ceață, de asta și s-a întâmplat așa. – De ce nu ați cedat trecerea? – Eu am văzut târziu indicatoarele, erau lângă bordură, era târziu și am ocolit pe bordură.”

TEXT: Până la amiază, circulația rutieră pe acest segment de drum a fost sistată. În zonă, au intervenit mai mulți muncitori, pentru a debloca drumul. Atât tirul cât și camionul au fost urcate pe evacuatoare.

După asta, pompierii au curațat drumul, iar poliția a deschis circulația. Cazul este investigat de polițiști, pentru a stabili cu exactitate cine se face vinovat de producerea accidentului.

CRISTINA VICOL, SERVICIUL DE PRESĂ, IP CĂLĂRAȘI: „Pe traseul M-5, pe podul ce se află în reparaţie capitală, un bărbat în vârstă de 51 ani, care se deplasa spre Chișinău, conducând un camion DAF, din direcția Chișinău, nu a cedat trecerea şi finisarea manevrei de ieşire de pe podul în reparaţie, care are o bandă de trecere, şi s-a ciocnit frontal cu un camion Mercedes, condus de un bărbat în vârstă de 39 ani.”

Fiind testați cu aparatul alcooltest, s-a constatat că cei doi conducători auto nu se aflau în stare de ebrietate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!